fbpx

Decathlon maakt klanten en buurtbewoners groen en plaatst 1000 zonnepanelen op bedrijfsdak.
Inwoners van Roeselare en omstreken investeren mee en genieten van een interessant rendement.

Milieubewuste sportgigant Decathlon schakelt GreenPulse in om 1000 zonnepanelen te bouwen op het dak van de vestiging in Roeselare. Klanten en buurtbewoners kunnen mee participeren via een burgercoöperatie. Human Districts en GreenPulse werken samen om zoveel als mogelijk Roeselarenaren warm te maken voor een groene investering.

Voluit voor hernieuwbare energie

Decathlon wil niet enkel in het aanbod de nadruk leggen op innovatie; ook in zijn energiebeleid wil het toonaangevend zijn. Tegen midden 2019 zal de helft van de 34 Belgische vestigingen beschikken over installaties voor hernieuwbare energie. ‘We streven ernaar onze groene energie waar mogelijk bij lokale producenten aan te kopen om de lokale markt maximaal te steunen.’  Die betrokkenheid bij het lokale uit zich ook in de financieringswijze van de energieprojecten; er komen straks nieuwe zonnedaken in Turnhout, Maasmechelen en Roeselare en deze worden mede gerealiseerd via burgerparticipatie. Roeselare bijt de spits af: de Roeselarenaar is uitgenodigd om bij te dragen aan een groene en duurzame stad, een ‘human district’.

Deelnemen is winnen

Onder andere met een brief en een infosessie nodigt Human Districts de inwoner van Roeselare uit om te investeren in het energieproject. Dat kan door een aandeel aan te kopen in de burgercoöperatieve. Wouter Nuytten van Human Districts: ‘Een aandeel start van €500 en het verwachte rendement ligt tussen de 3% en de 6%.  Dat is een interessante investering, maar minstens even belangrijk is het dat de fiere Roeselarenaar op die manier zijn steentje bijdraagt aan een human district. Dat is een stad die groen en duurzaam is dankzij de inspanningen van zijn inwoners.’

5 december infosessie met minister Tommelein

Op 5 december om 20.00 uur krijgen klanten en stadsgenoten van Decathlon Roeselare, in aanwezigheid van Vlaams minister Bart Tommelein, uitleg bij het zonneproject dat in januari 2019 gerealiseerd wordt én bij de mogelijkheden om daaraan bij te dragen.

De infosessie vindt plaats in de Decathlon winkel in de Groenestraat 250, 8800 Roeselare.
Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie Bart Tommelein is enthousiast over het initiatief en licht het belang van zonne-energie en burgercoöperaties toe.

Leave a Reply