Veel gestelde vragen

4 eenvoudige stappen

Stap 1: Simulatie van jouw dak

Na enkele kliks in onze daksimulatie weet je precies hoeveel panelen je nodig hebt om je verbruik te dekken en of je dak geschikt is voor een installatie. Hou dan je mailbox in de gaten want je ontvangt snel jouw huurovereenkomst. Zodra deze getekend is, nemen wij contact met je op om de installatie in te plannen. Op enkele dagen kan je al een trotse eigenaar zijn van een je eigen installatie.

Activeer mijn energiefabriek

Stap 2: Technische controle

In 95% van de gevallen, komt onze daksimulatie overeen met de realiteit. Toch willen we even zeker zijn dat dat echt zo is. Ons technisch team komt even langs om de volgende zaken even te bespreken:

Is jouw dak voldoende stevig?

Hoeveel panelen passen erop?

Zullen we wat meer of minder panelen plaatsen?

Is jouw dak toegankelijk?

Waar plaatsen we best de omvormer?

Wanneer plannen we de installatie in?

Lees meer

Stap 3: Eindelijk! Jouw eigen installatie.

Op een door jouw afgesproken tijdstip komen we jouw zonnepanelen en omvormer installeren. Dit neemt hoogstens een dag in beslag. Bovendien tonen onze installateurs jou de monitoring-app, zodat je het zelf in de gaten kan houden.

Stap 4: Zorgeloos genieten

Het is belangrijk dat je na installatie zorgeloos kan genieten van je installatie. Wij gaan voor uitstekende service bij onze klanten. Wij zorgen ervoor dat je installatie altijd optimaal werkt.

Huren

Waarom zonnepanelen huren?

Als je zonnepanelen huurt, geniet je vanaf dag 1 van alle voordelen van je eigen groene energie. Elke maand bespaar je meer op je energierekening dan de huurkost. Na 20 jaar bespaar je zo heel wat geld!

Lees meer

Zijn er verborgen kosten?

Nee, je betaalt elke maand een vast bedrag tot het einde van de huurovereenkomst. Dit eindigt uiteraard ook wanneer je beslist om de installatie over te kopen. Dit bedrag blijft ook elke maand hetzelfde,  kan niet aangepast worden en is niet onderhevig aan indexatie. Jouw energie-kosten zonder een zonnepaneleninstallatie helaas wel.

Daarnaast kan er op geen enkele andere manier een kost worden aangerekend. Geen kleine lettertjes en geen verrassingen! Zo zijn vervangingen, reparaties en onderhoud volledig inbegrepen in jouw huurprijs.

Wat brengen zonnepanelen op?

Een terechte vraag die wij dagelijks krijgen is: Wat brengen zonnepanelen nu eigenlijk op?

Lees meer

Wetgeving

Heb ik een vergunning nodig?

Voor het plaatsen van je eigen pv installatie heb je geen stedenbouwkundige vergunning nodig tenzij dit specifiek verboden wordt, omdat je bijvoorbeeld in beschermd erfgoed woont.

Meestal hoef je je daar dus geen zorgen over te maken. Om zeker te zijn, neem je best even contact op met je woongemeente. Zo bespaar je je alvast heel wat verrassingen.

Lees meer

Hoe moet ik zonnepanelen aangeven?

Als nieuwe eigenaar van een pv installatie ben je verplicht om je zonnepanelen installatie aan te geven bij je netbeheerder binnen de 30 dagen na de AREI-keuring. In het zeldzame geval dat een installatie niet met het net wordt verbonden, hoef je je zonnepanelen niet aan te geven. Een goed idee want zonnepanelen niet aanmelden, kan je een boete opleveren tot € 20.000.

Lees meer

Wat is de AREI-keuring?

AREI staat voor Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties. Dit is een keuring die verplicht moet gebeuren na installatie, maar voor jouw zonnepanelen in gebruik worden genomen. Men gaat tijdens de AREI-keuring nagaan of het veilig is om je zonnepanelen installatie aan te sluiten op het net.

Lees meer

Wat is de slimme meter?

Er heerst heel wat onduidelijkheid over de slimme meter. Hier vind je een antwoord terug op de meest gestelde vragen!

Lees meer

Wat is de terugdraaiende teller?

Zolang de omvormer van jouw installatie niet meer vermogen heeft dan 10kW, heb je recht op een terugdraaiende teller. Voor de meeste zal dit toepasselijk zijn, omdat het gemiddeld verbruik van een gezin maar 4500 kWh bedraagt.

Lees meer

Mijn installatie

Hoe werkt een zonnepanelen installatie?

Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken uit het landschap. Maar hoe werken ze nu exact? Ontdek hoe zonnepanelen werken. Uitgelegd in mensentaal.

Lees meer

Is mij dak geschikt voor zonnepanelen?

Meer dan 90% van de daken zijn geschikt voor een zonnepanelen. In het geval dat bij jou niet zo is, zijn er genoeg alternatieven om naar de te kijken.

Maak een daksimulatie

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Uiteraard wil je met installatie je verbruik gaan dekken. Je kan dit eenvoudig berekenen via onderstaande tool.

Bereken aantal zonnepanelenLees meer

Wat is een omvormer?

Jouw omvormer zet gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom. Deze is inclusief in jouw huurprijs en wordt na de gebruikelijke 10 jaar kosteloos vervangen.

Daarnaast meet de omvormer hoeveel stroom je opwekt en stuurt deze informatie naar jou via onze monitoring app. Bovendien houdt de omvormer jou op de hoogte over mogelijke problemen.

Lees meer

Moeten mijn zonnepanelen naar het Zuiden gericht zijn?

Nee, ze renderen het beste op het Zuiden gericht maar doen het ook behoorlijk goed naar andere kanten. De vuistregel is dat alleen het Noorden niet echt de moeite waard is.

Waarom zou ik kiezen voor Human Districts?

Als je je zonnepanelen huurt bij Human Districts, kies je in de eerste plaats voor de sterkste prijs in de markt. Wij stelden ons aanbod nauwkeurig samen, zodat jij de vergelijking niet meer hoeft te doen. Maar je kiest vooral voor volledige ontzorging. Wij regelen alles: van installatie tot opvolging.

Over ons

Maakt mijn installatie ook stroom aan op bewolkte dagen?

De technologie van zonnepanelen is de laatste jaren enorm vooruit gegaan. Ze zijn zelfs zo goed geworden dat ze ook op bewolkte dagen en in de winter voldoende stroom aanmaken om van groene energie te genieten.

Lees meer

Wat is de levensduur van mijn installatie?

Jouw installatie gaat minstens 30 jaar mee. Elk jaar renderen jouw panelen wel iets minder.

Lees meer

Is mijn installatie verzekerd?

Ja, je geniet van een all-risk verzekering die alles dekt. Deze zit standaard in jouw huurovereenkomst.

Wat als ik 'teveel' produceer?

Op dit moment krijg je geen vergoeding voor de elektriciteit die je te veel produceert. Stel dat je op een gegeven moment 2000 KWh op de teller hebt staan. In de komende tijd verbruik je 800 kWh, maar je zonnepanelen produceren 900 kWh.

Lees meer

Wat is kW (kWpiek, Killowattpiek)

De wereld van solar panelen lijkt op het eerste zicht heel erg ingewikkeld. Er worden talloze termen naar ons hoofd geslingerd en velen weten niet meer waar te beginnen. Kies ik voor 270 Wp, 300 Wp of best 320 Wp?

Lees meer

Jouw vraag hier niet tussen?

Contactpagina