Zijn zonnepanelen bestand tegen storm en bliksem?

Ja, zonnepanelen zijn zeer goed bestand tegen storm en bliksem. Ze worden zeer stevig gemonteerd, zodat zelfs bij buitengewone weersomstandigheden, de kans dat ze wegvliegen, zeer gering is.

Ook voor blikseminslag hoef je je geen zorgen te maken. Het metalen montagesysteem wordt tijdens de installatie geaard. Moest de bliksem inslaan op jouw panelen wordt de bliksem via deze aarding afgevoerd. Voor de rest doet de eigen elektrische isolatie van panelen al het werk.

Als ergens anders de bliksem inslaat kan dit een plotse spanningspiek veroorzaken die gevoelige elektrische apparaten kan schaden. Als dat gebeurt, wordt dat eenvoudig opgevangen door jouw omvormer. Al onze omvormers zijn voorzien van een eigen overspanningsbeveiliging om dit te voorkomen.

Moest er toch schade ontstaan door storm of bliksem, ben je 100% verzekerd hiertegen en komen wij een nieuwe installatie plaatsen! Deze verzekering is inbegrepen in jouw huurformule.

Om eenvoudig te weten te komen hoeveel panelen je nodig hebt in jouw situatie, creëerden wij een handige simulator waar je in enkele klikken exact weet wat het beste is voor jou.

Ontdek jouw voordeel