Hoe verloopt
jouw inclusietraject?

Samen realiseren we jouw woondroom.

Het inclusietraject begeleidt jou in het realiseren van jouw woonproject. Ontdek hieronder de verschillende stappen. Bij elke stap staat de zorgbehoevende centraal: zijn of haar noden, wensen en dromen. Je bepaalt zelf hoeveel je de regie in eigen handen neemt. Bij elk stap hechten we enorme waarde aan inspraak en participatie.

In 5 stappen naar inclusief wonen.

Stap 1
Jouw vriendengroep
Stap 2
Een woning zoeken
Stap 3
De woning financieren
Stap 4
De woning aanpassen
Stap 5
Inclusie & Zorg op maat

Stap 1
Jouw vriendengroep

Voor bestaande groepen

Je vond zelf enkele personen om mee samen te wonen? Uit de G-Sport, op school of uit de buurt? Super, we kunnen onmiddellijk naar de volgende stap!

Nog geen vriendengroep?

Op basis van jouw zorgprofiel, wensen en noden, zoeken we samen naar medebewoners uit jouw regio. We organiseren enkele ontmoetingen, zodat we zeker zijn dat het met iedereen klikt.

Stap 2
De zoektocht naar een gepaste woning

Nog geen woning op het oog?

Wij zoeken mee naar een gepaste woning bij jou in de buurt. Via onze digitale tools en netwerk van makelaars hebben we snel zicht op potentiële inclusiewoningen die jij kan beoordelen.

Je vond zelf een woning.

Voldoet de woning aan alle vereisten? Hoeveel kost de renovatie/aanpassingen naar de zorgnood? Is het project financieel haalbaar? Wij zoeken het samen uit.

Kiezen voor een nieuwbouwproject?

Een stukje grond op het oog? Of in de buurt vinden we geen gepaste woning? Dan kijken we met jou naar de optie om een inclusiewoning vanaf nul op te bouwen.

Lees meer over jouw woning

Stap 3
De financiering van de woning

Financiering door Human Districts

Human Districts koopt de woning voor jou aan. Dit versnelt niet enkel het project, maar garandeert ook de continuïteit van het project. We beschermen jou voor scheidingen, overlijdens, schulden, meningsverschillen en andere risico's.

We gebruiken eigen middelen en bankfinanciering om de inclusiewoning te realiseren. Door de nauwe relaties met banken geniet Human Districts van betere financieringsvoorwaarden.

Een sterk juridisch kader en netwerk

Door verschillende vennootschappen slim in te zetten, dragen we bouw-, renovatie-, investerings- en uitbatingsrisico's. Zo genieten we ook van verlaagde registratierechten, btw-tarieven en andere erkenningen. Over juridische, notaris- en boekhoudingskosten hoef je je ook geen zorgen te maken.

Door als netwerk van woningen te opereren vallen de werkingskosten heel wat lager uit. Denk bijvoorbeeld aan groepsactiviteiten en gemeenschappelijke aankopen van producten en diensten.

Stap 4
De woning aanpassen

De juiste aannemers

De keuze van de juiste aannemers is zeer belangrijk! We gaan samen op zoek naar de juiste partners, of misschien ken je zelf iemand in jouw netwerk. We begeleiden jou in de keuze en onderhandelingen om tot een goede uitvoering van de werken te komen.

Projectopvolging

Worden deadlines gehaald? Is alles correct en volgens de afspraken uitgevoerd? Het aanpakken van een dispuut? Verloopt alles binnen het budget? Onze projectmanagers begeleiden het volledige traject om een instapklare inclusiewoning te bekomen.

Financiering van het kostenplaatje

Human Districts neemt ook de financiering van de renovatie of het aanpassen van de woning op zich. De kosten en de haalbaarheid van het project worden voor het aankopen van de woning beoordeeld.

Stap 5
Jouw toekomst!

Sterke lokale partners

Op basis van de zorgnood van de groep gaan we op zoek naar de juiste lokale partners om de zorg te ondersteunen. We begeleide in het opmaken van de zorgbudgetten voor alle inwoners.

Zorg op maat

Jouw zorg en zorgen voor elkaar is een levend begrip. Daarom blijven we actief zoeken naar de beste oplossingen die passen bij jouw situatie.

Inclusie

Het project staat niet alleen. We helpen de buurt te betrekken zodat iedereen naast een warme thuis ook een plaats vindt in de samenleving en het lokale leven.

[/vc_column_inner]

Nog vragen? We helpen je graag verder..

Lees het antwoord op jouw vraag in onze FAQ

Jouw antwoord niet gevonden in de FAQ?
Of heb je een andere vraag?

Contacteer ons